dimecres, 25 de novembre del 2009

CONFERÈNCIA WEB 2.0


El primer dia de la setmana de pràctiques vam anar a veure una conferència sobre el Cibernàrium.
La conferencia s’ha iniciat introduint què és el Cibernàrium i quines activitats ofereix. Des d’un inici s’ha explicat quins són els objectius educatius que pretenen assolir, com per exemple: millora les competències i eines tecnològiques, fonamentar activitats de creació, recuperar el potencial… Explicaven que és un espai per familiaritzar-se amb Internet, un centre d'alfabetització i capacitació digital que ofereix: iniciació a Internet, creixement a Internet i itineraris de formació orientats a usos laborals o d'enriquiment personal.
Ha parlat de les Antenes Cibernàrium, uns punts d'alfabetització digital distribuïts en determinades biblioteques municipals i centres culturals de Barcelona.
També han explicat quins són els objectius assolits: han aconseguit 82 activitats, al 2008 varen aconseguir 10.000 participacions, donar aprenentatge de manera gratuïta i que molt joves s’interessin per les noves tecnologies.

CONFERÈNCIA

Primer, han presentat la web 2.0 i han parlat de la seva influència a la societat i a l'educació; després, s’ha fet un debat entre conferenciants i algun membre del públic.

Els interventors han introduït la web 2.0 com un nou model d'educació que afecta als professors i als infants. Tot seguit, han fet al públic un senzill test sobre el coneixement de diferents pàgines web, com el cercador Google o d'altres amb una infinitat de funcions.
Després del test, els conferenciants han fet una mirada als diferents models d'escola al llarg de la història, comentant els fonaments de transmissió i comunicació de cada un.

L'aprenentatge ha l'escola ha de ser obert i exploratori ja que l’escola s’ha de renovar i acomodar a un gran ús de les noves tecnologies.
Busquen escoles multilingües, en xarxa, amb recursos audiovisuals, interactius i reutilitzables i centrada en competències bàsiques i transversals.

Seguidament, han parlat de l'evolució d’ Internet, ja que en poc temps hem passat de la web 1.0 a la web 2.0 i hem vist el vídeo de Youtube Web 2.0 The Machine is Us.

Més tard s’han resolt les preguntes que formulava el públic.


VALORACIÓ PERSONAL

per a mi aquesta conferencia ha estat de gran ajuda ja que m’ha permès conèixer molts aspectes de les noves tecnologies que no coneixia. A de més m’ha fet prendre consciencia de la importància d’assolir aquests coneixements i per tant, la necessitat de comunicar-ho i ensenyar-ho als nostres futurs alumnes. Concretament, el cibernàrium crec que és una bona eina per complir aquesta demanda educativa ja que a més a més ens permet conèixer una gran quantitat de racons de xarxa, de joc, d’imatges i d’altres recursos que són per a molts de nosaltres desconeguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada