diumenge, 1 de novembre del 2009

TÒPICS EN RELACIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

1. Una imatge val més que mil paraules

És evident que quan veiem una imatge ens trobem davant un món de mil significats, mil conceptes que nosaltres ordenem, esquematitzem i interpretem per a establir el nostre significat d’aquest objecte. Per aquesta raó podríem dir que la comunicació visual (en el nostre cas a través d’imatges) és subjectiva ja que el receptor por interpretar-la de diferents formes. D’altra banda, la comunicació oral (en aquest cas mitjançant les paraules) és més objectiva encara que segueix tenint un punt de subjectivitat en la interpretació d’algunes paraules. Però aquest tòpic no es refereix a la subjectivitat sinó que intenta transmetre la importància i facilitat que suposa l’impacta d’un subjecte amb la realitat.
Nosaltres estem completament envoltats per imatges que ens transmeten una gran quantitat d’informació que ens ajuda a entendre el entorn en el que ens trobem.

2. La televisió és una finestra oberta a la realitat

El món de les tecnologies és molt extens i ens mostra tot allò que tenim al voltant. Però no és només un transmissor d’actualitat, és a dir, un estri que ens permet conèixer tot allò que succeeix al nostre entorn més directe o més llunya. També ens permet conèixer fets del passat o expectatives per a un futur.
Segons com llegim aquest tòpic podríem determinar-lo com a fals en certs casos ja que hi ha gent que la televisió es converteix en el seu món, la seva realitat. D’aquesta manera, és ben cert que la televisió ens obra a la realitat però sempre que la sapiguem utilitzar.

3. Davant la televisió el receptor és passiu

Aquest tòpic es refereix a la situació en què ens trobem quan ens posem davant el televisor ja que l’activitat està a la pantalla, en aquells personatges, objectes etc. que hi apareixen. És cert però que potser la programació de la televisió et fa estar relativament passiu. Relativament perquè en moltes ocasions, veient tots aquells fets que ens mosta ens fa estar neguitosos, atents, al·lucinats… Però segons el meu parer aquest tòpic apareix ja que normalment tota l’audiència manté una posició passiva davant la televisió.
Opinió personal:
Crec que aquests tòpics apareixeran sempre però també crec que molts d’ells no són del tot certs. La vida, la societat, les tecnologies, tot va avançant molt ràpidament i per aquesta raó també hauríem d’avançar en aquest aspecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada